religia…

Dumnezeu sunt eu! Nu, nu Dumnezeul tau ci Dumnezeul meu sunt eu caci tu la randul tau esti Dumnezeul tau pentru ca tu iti ghidezi viata singur, tu ai „puterea de a muta muntii”, se numeste vointa. Nu da inapoi, nu spune nu si nu te lua „dupa babe”. Traim intr-o perioada inaintata in timp, un secol de se vrea modern dar inca suntem spalati pe creier de ideologii preistorice din care reiese ca boala o da vreun zeu nu un virus, ca banii pica din cer iar la robinet curge tuica daca te rogi indeajuns.

Si ce e culmea? Tu credincios, evlavios pupator de tablouri prin lacase de cult, pupator de cururi de popi grasi ma condamni pe mine pentru faptul ca am ales ca zeul meu sa fiu eu insumi, nu o entitate cu 7 capete sau chiar scufita rosie sau mos craciun.

Ma urasti pentru faptul ca nu iti impartasesc ideologia la fel de batrana ca existenta omului pe acest pamant. Crezi in Dumnezeu dar si in extraterestrii, te rogi pentru sanatate dar ti-ai ucide si mama pentru religie. Sa fim seriosi, religia chiar a ucis mai mult decat orice altceva in istoria omenirii.

Ce inseamna religie? O boala, o forma de manipulare prin care cei mai puternici manipuleaza pe cei mai slabi sau prost educati, o manipulare prin care se ajunge la a „ucide in numele domnului”. Avem tara sfanta, devastata de razboaie, avem sfinti care au colaborat cu securitatea, avem virgine care au nascut si au murit virgine (sa mori tu)… Avem oameni vindecati prin rugaciune (sa imi arati si mie unul macar)…

Suntem o ceata de oameni crescuti cu aceasta ideologie, infiripata in minte inca de dinainte sa invatam sa vorbim, atunci cand te ducea ma-ta la biserica sa bei vin dintr-o lingurita din care mai bause si alte milioane de babe spurcate….

Poate sunt eu revoltat, poate ca sunt eu nebun…. dar prefer sa nu fiu atat de idiot incat sa cred in Mos Craciun si la varsta asta! Prefer sa fac bine pentru ca pot nu pentru ca „asa e bine”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *